”Deras skicklighet och flexibilitet imponerar”

– Vi har precis påbörjat vårt första projekt tillsammans med IKV och det tar alltid lite tid att förstå varandra, men processen har hittills fungerat mycket bra. Jag är imponerad av hur flexibla de är enligt kundens önskemål och att samtliga involverade, från ledning till operatörer, aktivt är med och påverkar för att projektet skall lyckas. I vårt fall har IKV fått i uppdrag att producera verktyg som löser vissa identifierade problem i ett specifikt projekt. Deras förmåga att utvärdera olika idéer och hitta lösningar på problemställningar är en viktig tillgång för oss.

IKEA, Lars Almblad

”Fantastiskt gott samarbete mellan våra företag”

– IKV Tools tillverkar progressiva pressverktyg åt oss, komplicerade verktyg som stegvis formar en komplett plåtdetalj med stor precision. De är specialister på att tillverka verktyg medan vi är proffs på tillverkningsprocessen, tillsammans kan vi ta fram det bästa hos varandra. Det goda samarbetet från offertfasen i verktygsupphandlingen ända till installationen av verktyget kortar ledtiden och minskar kostnader för ändringar eller justeringar av verktygen. Våra processer fungerar därmed på ett bra sätt och vi kan så långt det är möjligt tillverka felfria detaljer enligt våra kunders önskemål. SHILOH, Leif Torén

“Quickline-servicen är riktigt bra”

– Det är aldrig några bekymmer och det är väl det allra bästa. har vi ett knepigt jobb ser de aldrig det som ett hinder. Vi har haft IKV som leverantör i många år, de bygger följdverktyg åt oss. Deras Quickline-service är relativt ny. Vi har använt den i ungefär ett och ett halvt år nu och den är riktigt bra. Det är ett nytt tänkande.

GNOTEC, Örjan Larsson