KONSTRUKTIONSTJÄNSTER

Vi kan erbjuda konstruktionstjänster även för externa projekt som involverar hela pressverktyg eller enskilda detaljer. Våra kompetenta och erfarna konstruktörer kan tillsammans med dig som kund hitta lösningar för en optimal och kostnadseffektiv produktionsframställning.

Vi börjar med en genomgång där vår teknikgrupp i samråd med kunden analyserar projektet, identifierar eventuella svårigheter och presenterar lösningar. Vid avancerade detaljer kan vi även erbjuda simulering vilket medför hållbara lösningar och reducerad inkörningsperiod.

SIMULERING

Vi erbjuder simulering av plåtdetaljer genom varje steg i verktyget med hjälp av simuleringsprogrammet Autoform. Simuleringen gör det möjligt att konstruera verktyg med färre antal okända variabler och på så sätt bättre kunna säkerställa leveranstid och kvalité.

Efter simuleringen kan vi med hjälp av rapporter som visar på formbarhet, återfjädring, kritiska punkter m.m. anpassa verktyget och drastiskt reducera intrimningsarbetet. I vissa fall kan man efter simulering tillsammans med dig som kund göra förändringar på plåtdetaljen för att få en hållbar och säker lösning.