Knowledge stands above

“Quickline-servicen är riktigt bra”

Örjan Larsson, Gnotec:

− Det är aldrig några bekymmer och det är väl det allra bästa. har vi ett knepigt jobb ser de aldrig det som ett hinder. Vi har haft IKV som leverantör i många år, de bygger följdverktyg åt oss. Deras Quickline-service är relativt ny. Vi har använt den i ungefär ett och ett halvt år nu och den är riktigt bra. Det är ett nytt tänkande. De kan vara här inom två timmar när jag ringer och jag har ingen annan leverantör som erbjuder den tjänsten överhuvudtaget. Däremot tror jag att fler kan komma att ta efter för alla försöker vi kapa ledtider och lager på våra detaljer, vi vill köra in i sista sekunden och går ett verktyg sönder innebär det ju ett avbrott och leveransförseningar.

− Om något händer ringer jag direkt till Viktor. Förhoppningsvis har de byggt verktyget för då har de ritningarna och kan bygga ett nytt direkt. Om inte kommer de hit och sätter igång genast, det har jag ett färskt exempel på. Viktor kom hit en torsdag, vi skissade upp reservdelen här och på vägen hem ringde han och beställde råmaterial och komponenter. Sedan satte servicegruppen igång och efterföljande måndag var han här med en ny reservdel. Det var bara att börja använda direkt. Det var visserligen en liten detalj, men de hade inget underlag och var tvugna att mäta upp, rita och sedan tillverka den. Så det var snabbt! I går var de här och hämtade verktygsdelar som de hade ritningar på och dem fick vi tillbaka idag på förmiddagen.

Vi har i princip daglig kontakt för det är mycket jobb i omlopp, både helt nya verktyg, reparationer eller akutjobb. Vi har en bra dialog och dyker det upp ett problem diskuterar vi alltid hur vi ska göra med mindre akuta saker.

Tillbaka

Lars Almblad, IKEA:

"Deras skicklighet och flexibilitet imponerar"

- IKV har lång erfarenhet, ett djupt kunnande och en maskinpark som ligger i framkant...

Läs mer...

Leif Torén, Shilo:

Vi har ett fantastiskt gott samarbete mellan våra företag

− Det jag gillar med IKV är deras framåtanda, hur de ständigt investerar i ny teknik och nya maskiner...

Läs mer...

Örjan Larsson, Gnotec:

“Quickline-servicen är riktigt bra”

− Det är aldrig några bekymmer och det är väl det allra bästa. har vi ett knepigt jobb ser de aldrig det som ett hinder.

Läs mer...

Ibrahim Sivic, projektledare på Beslag & metall:

“Jag är helt enkelt jättenöjd”

− Jag är nöjd på alla fronter alltifrån offerter och kvalitet till support, ofta är det snabba ryck men de ställer alltid upp och svarar på alla frågor...

Läs mer...